Carinas Värld

En magisk resa från teknik till mode och resor

Unna dig nya solglasögon i sommar

Solglasögon måste vara det mest bekväma skyddet mot starkt solljus under sommaren och kanske även det mest effektiva skyddet.

Nu menar jag från det perspektiv som man uppfattar solljus som störande och där solglasögon ger ett ganska komplett skydd och fungerar lika bra att ha i bilen som på stranden.

Det ska alltså inte likställas med solskyddsfaktor som såklart är det bästa skyddet för huden men solglasögon är trots allt väldigt praktiska för att hantera starkt solljus. En keps eller hatt ger inte samma skydd och om solen står lågt på himmeln och man kör bil är en keps i princip ett värdelöst skydd. Även bilens egna solskydd kan ha problem här medan solglasögon kan hantera situationen bättre.

Jag hade tidigare solglasögon med styrka då jag är närsynt och behöver även korrigering för astigmatism. Men sedan några år tillbaka använder jag nästan dagligen linser istället eftersom jag funnit träning och andra vardagliga aktiviteter är mycket bekvämare och enklare med linser än glasögon.

Så nu använder jag vanliga solglasögon och det finns ganska många alternativ att välja på. Jag är dock väldigt klassisk av mig och älskar pilotbrillor för att de är så stora och sköna att ha på sig.

Jag har i omgångar varit sugen på att prova andra modeller men trivs inte lika bra i dem när man väl tar på dem. Jag är själv lite sugen på att slå till på ett par Ray-Ban men och andra sidan finns det så många solglasögon för henne och honom online att man kanske skulle välja något annat.

Detta inlägg publicerades tisdag, 19 juni, 2018 kl 13:30 i katalogen Sommar.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>