Carinas Värld

En magisk resa från teknik till mode och resor

Archive for the ‘Finanser’ Category

Låna pengar fram tills löning?

No Comments »

oktober 1st, 2016 Posted 07:55

Visst är det härligt att ha en fast anställning och tjäna sina egna pengar. Det skapar en frihet som man tidigare inte hade och sett att planerat framtiden som inte varit möjligt innan.

Men det är inte alltid en dans på rosor när det kommer till ekonomi trots att man har en fast anställning. Att ha familj, boende, bil m.m. innebär stora utgifter varje månad och ibland kan det innebär att pengarna tar slut innan löningen.

Detta är något som hänt mig flera gånger när jag har haft utgifter jag inte räknat med och det ställer till lite problem för när man har fullt upp hela tiden och får chansen att koppla av så vill man ta den. Om man då begränsas av att pengarna är slut blir det lite knäckande rent mentalt.

Därför har jag några gånger tagit snabblån på typ 1000 kronor veckan innan löning för att ha råd att t.ex. gå ut och äta med vänner, gå på bio eller göra något annat kul. Jag vet om att det finna massor med människor (inkl. min far) som tycker att det är oansvarigt att leva så och att man inte ska ha så lite marginaler.

Det är dock lättare sagt än gjort att lösa en sådan situation. Flytta i en tid när bostäder inte växer på träd är svårt. Utbilda sig för att få ett bättre jobb innebär förmodligen svårare tider och ökade skulder vilket ställer höga krav på utbildningen och vad man får i lön efteråt.

Så nej jag ser inte riktigt möjligheterna för detta. Det har fungerat bra för mig hittills också där jag lånar t.ex. 1000 kr för att sedan vid löning betala tillbaka det direkt. Det blir lite dyrare men det är ändå ingen panik och jag hamnar inte i något krisläge där jag måste låna igen nästa månad bara för det.

Mitt sparande består i att jag placerat pengar på fasträntekonto som jag inte kan röra. Sen har jag ett litet konto med sparpengar när extra utgifter dyker upp men ibland tar de slut och då är jag ändå rätt glad att det finns möjligheten att låna lite pengar.

Hemsidor som låna1000direkt.com gör det ganska enkelt att hitta prisvärd lån också som inte kostar så mycket.

Posted in Finanser