Carinas Värld

En magisk resa från teknik till mode och resor

Archive for the ‘Sommar’ Category

Unna dig nya solglasögon i sommar

No Comments »

juni 19th, 2018 Posted 13:30

Solglasögon måste vara det mest bekväma skyddet mot starkt solljus under sommaren och kanske även det mest effektiva skyddet.

Nu menar jag från det perspektiv som man uppfattar solljus som störande och där solglasögon ger ett ganska komplett skydd och fungerar lika bra att ha i bilen som på stranden.

Det ska alltså inte likställas med solskyddsfaktor som såklart är det bästa skyddet för huden men solglasögon är trots allt väldigt praktiska för att hantera starkt solljus. En keps eller hatt ger inte samma skydd och om solen står lågt på himmeln och man kör bil är en keps i princip ett värdelöst skydd. Även bilens egna solskydd kan ha problem här medan solglasögon kan hantera situationen bättre.

Jag hade tidigare solglasögon med styrka då jag är närsynt och behöver även korrigering för astigmatism. Men sedan några år tillbaka använder jag nästan dagligen linser istället eftersom jag funnit träning och andra vardagliga aktiviteter är mycket bekvämare och enklare med linser än glasögon.

Så nu använder jag vanliga solglasögon och det finns ganska många alternativ att välja på. Jag är dock väldigt klassisk av mig och älskar pilotbrillor för att de är så stora och sköna att ha på sig.

Jag har i omgångar varit sugen på att prova andra modeller men trivs inte lika bra i dem när man väl tar på dem. Jag är själv lite sugen på att slå till på ett par Ray-Ban men och andra sidan finns det så många solglasögon för henne och honom online att man kanske skulle välja något annat.

Posted in Sommar

Fotbolls-VM drar igång

No Comments »

juni 14th, 2018 Posted 13:19

Idag drar fotbolls-VM igång och det ska bli riktigt kul att följa.

Sverige börjar möta Sydkorea följt av Tyskland och sist Mexico. Det är en ganska svår grupp trots allt men Sverige har också spelat bra trots att Zlatan inte längre är med.

Vi har t.ex. slagit ut både Nederländerna och Italien vilket är två nationer som är bättre rankade än Sverige. Det känns som att vi ändå har en bra möjligheten att gå vidare från gruppspelet.

Även Danmark spelar i VM och ett trevligt andrahandslag att hålla på och följa.

Posted in Sommar

Nya billiga sommarmöbler till trädgården

No Comments »

mars 15th, 2017 Posted 09:10

Billiga Sommarmöbler

Har ni sett väderleksrapporten för den kommande tiden? Vi pratar ju vårkänslor om inte annat!

Överallt i södra Sverige börjar man nu se tecken på vår. Tidiga vårblommor tittar upp och säger hej medan värmen sakta men säkert letar sig fram.

Alla dagar kommer inte vara perfekta men man ser att värmen snart är här. De där vårdagarna med 12 grader i skuggan kan vara fantastiska om man hittar sol och en plats skyddad från vinden. Att kunna slå sig ner och njuta av detta är fantastiskt härligt.

För att kunna göra detta krävs dock att man har utemöbler i trädgården och det är något jag behöver inhandla så snart jag bara kan. Att sitta ute och äta kommer dröja ett bra tag med att gå ut och slå sig ner för en kaffe i rätt tid känns inte långt borta helt enkelt.

Jag har varit inne och läst en hel del tips på viivilla.se som har en hel sektion kring trädgårdsmöbler och trädgården. Jag hoppades på att kanske få lite inspiration på hur jag vill ha det, vad som kan passa hos mig och i bästa fall hur jag får tag på det billigt.

Inspiration på utemöbler fanns det gott om och flera smarta idéer och tips kring hur man designar sin trädgård och vad man bör tänka på. Det är verkligen lätt att man fastnar där och drömmer sig bort om hur man vill ha det till sommaren.

Jag var dock på jakt specifikt efter en soffa, loungegrupp eller liknande som jag kan ha på terrassen nu under våren och kanske flytta längre ut i trädgården senare om jag önskar. Detta var inget jag direkt fick hjälp med där så jag började istället leta efter billiga utemöbler online och hittade då billigautemöbler.com med flera bra tips och förslag på det jag letar efter. De hade även tips på butiker som säljer det jag letar efter.

Soffgruppen som jag köpte är den på bilden ovan. Priset låg strax under 6500 kr vilket jag inte tycker är farligt med tanke på vad man faktiskt får.

Om jag ska flytta ut soffan i trädgården i sommar i samband med att matbordet åker fram så kanske någon form av solskydd skulle kunna vara aktuellt. Så jag började titta en del på olika parasoller och där finns en del bra tips på parasoller.nu kring detta. En fristående parasoll som går att luta hade helt klart varit bäst så det är något jag funderar på att köpa till.

Jag tror dock jag väntar till nästa månad med att köpa solskydd och slår kanske till efter påsk eller något. Jag vet nu vad som finns i alla.

Posted in Sommar