Carinas Värld

En magisk resa från teknik till mode och resor

Archive for the ‘Min Värld’ Category

Snygga hamam handdukar till hemmet

No Comments »

juni 22nd, 2017 Posted 18:59

Att jobba med inredning till sin lya är något jag alltid funnit intressant och jag gillar att dekorera med detaljer som hamam handduk som jag fått upp ögonen för.

En stor del av det jag köper in i lägenheten när det kommer till möbler är neutralt och stilrent. Sen jobbar jag mycket med textiler, prydnadssaker, lampor och liknande detaljer för att förnya rum och känsla. En hamam handduk kan vara en riktigt snygg detalj att hänga över en fåtölj, en soffkant eller t.o.m. på sängen. För dig som inte känner till det är det en turkisk handduk som ursprungligen kommer från det turkiska badet (Hamam).

Det finns idag så många olika färger på hamam handdukar att det blir ett rätt roligt och billigt sett att dekorera rum med. Det går att vika och hänga dem väldigt stilrent men man kan också göra det på ett mer vilt och avslappnat sätt som ger en annan känsla. Just att leka med dessa möjligheter och kunna kombinera en filt med kuddar, gardiner, dukar, och annat kul är väldigt roligt.

Jag köpte nyligen både en blå, en grå och en lila hamam hadduk som jag nu använder på olika ställen. Den blå har jag kombinerat med den gråa i soffan och det blev väldigt snyggt tillsammans medan den lila har fått en plats i ett annat rum.

Det kanske roligaste med hamam handduken är att den är så mångsidig i vad man kan använda den till. Den är lika bra so en pläd till soffan som till en filt till parken eller en handduk vid bad.

Posted in Min Värld

Snygg TV-möbel i vit högblank yta

No Comments »

december 15th, 2016 Posted 14:58

TV-möbel i vit högblank

Vår TV-bänk gick sönder i förra veckan när vi bara skulle fixa till en sak med TV-fästet. För att komma åt valde min kära sambo att ställa sig på TV-bänken för att komma upp så han kunde se ner bakom TV:n som sitter på väggen. Men något gick snett… och nu står vi här med ett fint hål i TV-bänken.

Det gör inte så mycket för nu kan jag äntligen få köpa en TV-möbel i vit högblank istället då det är något jag velat ha i flera år. Vitt är så extremt snyggt och smidigt att jobba med när det kommer till inredning. En TV-möbel i vitt kommer att smälta in med våra ljusa väggar och fokus kommer istället att hamna på de inredningsdetaljer som är runt möbeln.

Jag fått samarbeta lite med min sambo för han har åsikter om de funktionella bitarna på TV-möbeln. Jag hittade först en vit TV-bänk i högblank som bara hade förvaringslådor och skåp vilket jag tyckte var snyggt för att man kan då gömma allt. Men jag fick ge mig för han sa att om jag väljer det kommer han placera digitalboxen och vårt Playstation 4 ovanpå TV-bänken och det går ju inte.

Men nu har jag hittat en snygg TV-möbel som fungerar för oss båda. Denna har utrymme i form av två fack där man kan placera en digitalbox och vårt Playstation. Det blir kanske inte riktigt som jag vill ha det men jag förstår de praktiska aspekterna med hans önskemål och hade nog själv tyckt att det var rätt jobbigt att öppna ett skåp för att fjärrkontrollen till digitalboxen ska fungera.

Posted in Min Värld

Investerat i en familjesäng till gästrummet

No Comments »

december 5th, 2016 Posted 07:24

Familjesäng lisa

Vi bor i en lägenhet men vi bor också ca 25 mil ifrån många av våra släktingar så behovet av sovplats har ju funnits om man säger så.

Tidigare har vi haft en vanlig 90 cm säng som egentligen är en uppfällbar säng som vit låtit stå men detta är ju inte tillräckligt när en hel familj kommer på besök vilket faktiskt händer flera gånger om året.

Nu har vi istället valt att köpa in en familjesäng och placera i vårt gästrum. Den hopfällbara sängen har vi lyckats få plats med under familjesängen vilket nu gör att det är fantastiskt många sovplatser som man kan trolla fram.

Gästrummet har inte haft så mycket innan utan vi haft en byrå där med lite förvaring, använt en garderob som förvaring och haft en sittpuff och en liten TV på väggen. Det är dit en av oss flyr om man har oturen att det går något båda måste se på olika kanaler.

Sittpuffen och TV:n är kvar och byrån är flyttad för att ge plats åt familjesängen så det blev trots allt ändå väldigt bra.

Det ska bli kul och se vad de säger om familjesängen när de kommer besök nu i jul. Barnen kommer garanterat att gilla det för vem gillar inte att kunna sova högt upp när man är 7 år? Det är ju lite spännande 🙂

Posted in Min Värld

Spa-weekend i Göteborg bokad

No Comments »

november 28th, 2016 Posted 15:24

Jag har nu bokat in en julklapp att åka på en härlig spa-weekend med någon kär person som står mig nära 🙂

Det kommer bli en hel weekend i maj som vi reser ner till Göteborg och avnjuter en hel helg med spa och diverse behandlingar och god mat.

Jag har ganska länge velat unna mig en spa-weekend men tyckt att det kostar lite mer än vad det smakar. Lätt man börjar jämföra med längre resor utomlands men nu känner jag att det verkligen är dags.

Ska bli superkul och jag hoppas julklappen kommer uppskattas 🙂

Posted in Min Värld

Snygga vägglampor att handla online

No Comments »

november 10th, 2016 Posted 14:11

Nu när vintern intagit landet och man knappt ser något när man går utanför dörren så kan det vara rätt trevligt att montera upp lite härlig utomhusbelysning i trädgården och på andra ställen på tomten.

Vägglampor är väldigt praktiska här och är enkla att montera på utomhusväggar, speciellt om det är på en vägg som tillhör ett garage eller förråd det bara är att borra hål för kabeldragning.

Jag har tittat runt på nätet efter bra och snygga vägglampor att montera upp utanför oss och det finns en del roliga varianter att välja mellan. Jag tycker det ska vara så enhetligt så möjligt så att köra på samma design kan vara en bar idé. De får i alla fall inte sticka ut för mycket då tycker jag det ser lite konstigt ut.

Jag funderar på att sätta upp en vid vår huvudingång och här vet jag inte om jag vill att den ska vara rörelsekänslig eller ej. Det kan vara rätt trevligt om man kommer hem sent att den liksom tänder sig själv så man tydligt ser nyckelhålet. Samtidigt så skulle de lysa upp om någon kom på besök eller om någon som inte ska vara där går förbi (vilket kanske skrämmer). Jag vet dock inte om det skulle vara störigt. Man vill ju inte att den tänds så fort någon går förbi utanför.

Sen vill jag ha minst en vägglampa eller annan utomhusbelysning på baksidan. Jag har länge drömt om att sätta upp några stolpar i trädgården som på ett snyggt sätt bidrar med trevlig belysning kvällstid men jag vet faktiskt inte längre om det är ett bra val. Det hade kostat en del också misstänker jag. Att sätta upp en vägglampa på förrådet däremot hade nog gjort susen och är betydligt billigare.

Posted in Min Värld

Dyrt med hotell i Vimmerby

No Comments »

juni 11th, 2016 Posted 18:09

Jag hade tänkt ta bilen med barnen till Vimmerby i sommar och övernatta på hotell men redan när jag kollade priserna i mars chockerades jag över vilka ockerpriser det är på hotellen. Det är lite tråkigt tycker jag då Astrid Lindgrens Värld är något som ska vara till för alla, oavsett samhällsklass.

Det vi kommer att göra är att endast övernatta en natt i Vimmerby och istället bege oss vidare. Det kommer bli en bilsemester där vi är borta ungefär en vecka och stanna till och besöker lite olika platser som kan vara intressant för barnen. Kalmar och Öland lutar det mot att det också blir.

De hotell i Vimmerby som finns håller en ganska medioker standard på 2-3 stjärnor men kostar som ett fyrstjärnigt hotell i en storstad. Jag kan delvis förstå varför priserna är som de då Vimmerby är en liten ort och det är främst turismen under sommarhalvåret som gör det möjligt för hotellen att finnas där. Men för oss anländer med bil känns det som om vi lika gärna kan bo på någon närliggande ort och köra dit den dagen vi ska dit. Så länge inte bilresan blir mer än max en timme så hinner inte barnen tröttna ändå.

Oavsett blir det en bra dag som barnen kommer att se fram emot. Men för er som ska resa med bil till Astrid Lindgrens Värld och vill spara lite pengar så titta på boenden i närliggande orter så kanske ni kan göra som vi och endast övernatta en natt på plats.

Posted in Min Värld

Skolavslutning och student

No Comments »

juni 1st, 2016 Posted 15:09

Det har börjat dra ihop sig till skolavslutning och student. Juni är här och sommar har verkligen visat sig i Maj.

Jag tycker det är så härligt med försommaren när bladen är ljusgröna på ett sätt som de inte är sen under Juli och Augusti. Jag förknippar det starkt med skolavslutning och massor av minnen genom åren i grundskola och gymnasiet bara ploppar upp.

I år ska jag faktiskt inte gå på något studentfirande och det känns skönt på sitt sätt men nu har det varit så många år på raken att man nästan saknar det på samma gång.

Härligt att veta att sommaren är här i alla fall. Som jag har längtat efter att sola, bada och bara njuta av livet.

Posted in Min Värld

Bäddmadrasser som avlastar trycket

No Comments »

mars 3rd, 2016 Posted 18:25

Nu när man kommit igång med träningen så är det så tråkigt när man känner att man inte riktigt kan prestera fullt ut för man känner sig stel i rygg och nacke när man vaknar. Något som också håller i sig under hela dagen förstör lite för mycket för att det ska vara okej.

Jag har därför funderat på att beställa en tryckavlastande bäddmadrass för att hjälpa mig att sova lite bättre. Den bäddmadrassen jag hade innan skulle ändå bytas ut så det är ingen gigantiskt kostnaden på så sätt. Visst är de tryckavlastande bäddmadrasserna lite dyrare än vanliga men de är också mycket bättre för kroppen.

De är så bra för att de är tillverkade i ett skum som formar sig efter kroppen när man ligger på den. Så på de punkter där min kropp trycker extra mycket så formar den sig runt detta och ger ett jämnare stöd åt hela kroppen.

Det finns en del bra hemsidor att läsa på om ämnet men jag hittade lite information här och det hjälpte mig att ta ett beslut om jag skulle ha en sådan bäddmadrass eller ej.

Om det inte hjälper får jag satsa på att köpa en helt ny säng men den nya bäddmadrassen kommer jag kunna använda även där så detta blir nog bra oavsett.

Posted in Min Värld

Dags att komma igång med träningen igen

1 Comment »

februari 22nd, 2016 Posted 17:46

Min träning har inte riktigt varit så bra som jag skulle önska den senaste tiden. Jag har varit på gymmet kanske en gång i veckan i genomsnitt och några längre pass med kondition har det inte blivit på ett tag.

Nu känner jag att våren är här snart och då är det så himla skönt att bara snöra på sig sina löparskor och bege sig iväg en runda. Ibland kanske det känns lite motigt så man får nöja sig med 7-8 km medan andra gånger flyter det bara på och man springer 20 km.

Springa är kul och håller vikten i schack har jag märkt. I alla fall om man springer regelbundet (minst 2 gånger i veckan). Det var inte så länge sedan jag räknade på att om jag inte sprang alls så förlorade jag lätt 1200 kcal i veckan om jag åt detsamma. Alltså nästan en uppgång på 1 hg i fett varje vecka bara för jag inte springer och förutsatt att jag ligger still i vikt med min löpning. Det blir ganska många kilon på ett år.

Tyvärr blir det snabbt en ond spiral också då man vid ökad vikt och förlorad styrka ökar skaderisken med löpning avsevärt. Att bära runt på t.ex. 10 kg mindre gör väldigt mycket när man sätter ner varje fot över 5000 gånger på ett lagom långt pass.

Så det är nog inte bara löpningen jag ska komma igång med. Det får även bli lite skärpning med kosten.

Posted in Min Värld

Vulkan författarpaket underlättar skapande av bok

No Comments »

april 15th, 2015 Posted 06:45

Det gäller att välja rätt steg som författare om man inte ska komplicera till det allt för mycket för sig. Förutom själva skrivandet finns det en hel del processer förknippade med att trycka upp och ge ut boken. Än så länge har boken inte några egna ben så den vandrar inte iväg av sig själv även om man skulle kunna tro det om du väljer att göra en egen bok på Vulkan.

Vulkan har en tjänst som kallas för Författarpaketet som hjälper dig att komma igång och få ut din bok. Förutom att de hjälper dig att trycka upp boken efter dina önskemål så sköter de även mycket administrativt kring det hela. Din bok kommer t.ex. att publiceras i den nationella bibliotekskatalogen LIBRIS. Den blir även tillgänglig till försäljning för svensk bokhandel samt online i butiker som CDON, Adlibris, Bokus m.fl.

Det finns ganska mycket att tänka på och bara en sådan liten men kritisk sak som att boken ska få ett eget ISBN-nummer är något som följer med på köpet i Författarpaketet hos Vulkan. De skickar även din bok till BTJ för utlåtande, även om de förvisso inte kontrollerar vilka böcker de i sin tur väljer att recensera.

Som ny författare kan det vara svårt att få det stora stödet av gigantiska förlag som helst vill representera författare som redan slagit igenom. Vulkan ger dig samma möjligheter och kostnaden för att trycka upp böcker och ta del av deras tjänster är inte speciellt dyrt, vilket ökar möjligheterna för dig att lyckas med din bok.

Posted in Min Värld

Valborgfirande

No Comments »

maj 1st, 2014 Posted 10:55

Valborgsfirande är alltid mysigt. Att få stå och prata med andra vuxna från ens närområde medan barnen springer runt och lekar. Vi brukar även grilla korv på Scoutgården efteråt vilket gör att det trevliga fortsätter över en bit mat.

Många tycker att Julafton och andra traditioner är enformiga och förnyas sällan, men just traditionellt valborgsfirande är alltid samma sak 🙂

Posted in Min Värld

Rosenrot för att pigga upp under vintermörket

No Comments »

februari 5th, 2014 Posted 11:01

Rosenrot är ett rätt so fantastiskt preparat som jag tuggar till och från under vintern för att må lite bättre. Det kan givetvis vara så att där är en placeboeffekt också, men just rosenrot hjälper verkligen mig.

Jag har provat andra uppiggande preparat utan någon direkt effekt, men när jag tar rosenrot blir det bättre. Om det är dåligt väder under väldigt lång tid och det ligger en sådan där dyster mantel över världen så blir jag till sist lätt deprimerad, eller i alla fall nedstämd.

Jag vet sedan innan att jag måste ta D-vitamintillskott för annars får jag en typisk vinterdepression efter jul/nyår och just D-vitaminbristen finns det mycket forskning som tyder på, men eftersom jag redan äter det regelbundet under vintern så är det inte det som är orsaken.

Jag tror helt enkelt att det är ljuset som också är viktigt och av någon anledning så gör rosenrot en gladare och piggar upp.

Om du vill läsa mer om det så ta en titt på http://alltomrosenrot.se/

Posted in Min Värld

City Gross Matkasse?

No Comments »

oktober 4th, 2013 Posted 16:50

citygross matkasseNågon som provat att handla mat genom t.ex. City Gross Matkasse? Jag är väldigt bekväm av mig och försöker hålla vikten så att få mat hemlevererat till ett bra pris kanske inte är så dumt trots allt.

5 middagar för 4 personer kostar 599kr med hemkörning. Det är ganska exakt 30 kronor per portion vilket ligger inom ramen för min budget. Det hade alltså räckt att man åkte till affären och handlade mat för frukost och det man sedan vill äta under lördag och söndag. Givetvis kommer man ändå behöva komplettera med vissa basvaror men det är ändå ett väldigt lockande pris och man får en viss variation med kosten.

Posted in Min Värld

Den 13 December smäller det

No Comments »

september 26th, 2013 Posted 23:01

Jag ser så fram emot fredagen den 13 December i år. Inte nog med att det är just fredagen den 13 i kombination med Lucia (kusligt) utan främst för premiären av Hobbit: Smaugs ödemark, den andra filmen i serien.

SF brukar köra Lussevaka (Luciavaka) och de brukar även köra stora premiärfilmer på natten. Eftersom det är den 12 December man ska hålla sig vaken så kommer SF Luciafirande att krocka med premiären av Hobbit del 2. Kanske kör de både och i en enda stor kombination men då lär det vara kaos på många biosalonger runt om i landet.

Posted in Min Värld

Välkommen till Carinas Värld!

No Comments »

september 26th, 2013 Posted 20:44

Välkommen till min blogg. Här kommer jag skriva om lite allt möjligt!

Håll till godo, vi har en magisk höst framför oss!

Posted in Min Värld